loading...
دانش آموز بسیجی و توانمندی در مقابله با جنگ نرم
بهاره شیرازی بازدید : 4 چهارشنبه 27 آذر 1392 نظرات (0)

 

 

http://dbasij.persiangig.com/image/1301214037_4.gif


هر کس که در دل برای سرنوشت خود، سرنوشت این ملت و آینده ایران اسلامی ارزش قائل است آن کسی که برای استقلال و هویت ملت خود ارزشی قائل است، آن کسی که از تسلط قدرتهای بیگانه بیزار است، آن کسی که برایش آینده این کشور و این ملت و آینده دنیای اسلام یک هدف بزرگ محسوب می شود، آن کسی که از رنج های ملت فلسطین دلش خون است … آن کسی که مایل است بیش از یک میلیارد مسلمان دنیا قدرت عجیبی را تشکیل بدهند که بشریت را به سمت کمال هدایت کنند و خودشان در قله کمال قرار بگیرند، آن کسی که این احساسات و این درکها را دارد و حاضر است در این راه قدمی بردارد او بسیجی است.

از بیانات مقام معظم رهبری در اجتماع خانواده های مکرم شهدای اراک  24/8/79

بهاره شیرازی بازدید : 7 پنجشنبه 08 اسفند 1392 نظرات (1)

 

مرگ بر آمریکا+امام خامنه ای

امام خامنه ای حفظه الله:

كسانى كه دم از مذاكره با آمريكا مى‌زنند، يا از الفباى سياست چيزى نمى‌دانند، يا الفباى غيرت را بلد نيستند؛ يكى از اين دو تاست.

در حالى كه دشمن اين‌طور اخم مى‌كند، اين‌طور متكبّرانه حرف مى‌زند، اين‌طور به ملت ايران اهانت مى‌كند، تصريح هم مى‌نمايد كه مى‌خواهد عليه اين نظام و اين كشور و منافع آن اقدام كند، عدّه‌اى در اين‌جا ذليلانه و زبونانه مى‌گويند: چه كار كنيم؛ برويم، نرويم، نزديك شويم، با آنها صحبت كنيم، در خواست كنيم، خواهش كنيم؟! اين اهانت به غيرت و عزّت مردم ايران است؛ اين نشانه بى‌غيرتى است؛ اين سياستمدارى نيست. سعى مى‌كنند رنگ و لعابى از فهم سياسى به كار خود بدهند؛ نه، اين درست ضدِّ فهم سياسى است.

 
چرا عدّه‌اى از مدّعيان سياست و فهم، نمى‌فهمند؟! واقعاً جاى تأسّف است. حكومتى كه اين‌طور صريحاً مى‌گويد مى‌خواهم عليه نظام اسلامى و خواستِ ملت ايران عمل كنم و براى براندازى اين نظام بودجه مى‌گذارد، ارتباط و مذاكره با آن، هم خيانت و هم حماقت است
 .

تمام متن بالا از سخنان امام خامنه ای می باشد.


بهاره شیرازی بازدید : 8 چهارشنبه 04 دی 1392 نظرات (0)

                                      

دولتمردان آمریكایی انكار نمی كنند كه از نخستین روزهای تأسیس جمهوری اسلامی ایران، براندازی آن را به عنوان یک هدف استراتژیک در دستور كار خود داشته اند و بارها تأكید ورزیده اند كه این هدف راهبردی با تغییر دولت ها در آمریكا و جابجایی اولویت های سیاست خارجی این كشور، از دستور كار خارج نمی شود.

 

 

 

سالیان سال است که جمهوری اسلامی ایران هدف مبارزه بدخواهانه مداوم و بی ‌رحمانه ‌ای قرار گرفته است که در رسانه ‌های غربی (جنگ نرم) علیه آن جریان دارد. این مبارزه نتیجه یک سیاه‌ نمایی به دقت هماهنگ شده است که در وهله ی اول به منظور منزوی کردن حکومت ایران، و در وهله دوم با هدف ایجاد جوی طراحی شده است که در آن حمله نظامی به این کشور به خاطر هیستری جنگ ‌طلبانه‌ ای که در حال خلق شدن است قابل توجیه باشد. در نتیجه جمهوری اسلامی ایران باید به سرعت یک استراتژی روابط عمومی هماهنگ و به دقت طراحی شده و کامل برای مقابله با این مبارزه ایجاد کند. این حرکت به احتمال زیاد می ‌تواند موفقیت یا عدم موفقیت لابی ‌های صهیونیستی و نومحافظه ‌کار در رسیدن به اهدافشان برای حمله به ایران را تعیین کند.

اگر به طور واقع‌ گرایانه به مسئله نگاه کنیم، مشکل واقعی در زمینه ی مقابله با این موج، پوشش رسانه ‌ای منفی نفوذ صهیونیست ‌ها در رسانه‌ های جمعی غربی است

در همین راستا دولتمردان آمریكایی انكار نمی كنند كه از نخستین روزهای تأسیس جمهوری اسلامی ایران، براندازی آن را به عنوان یک هدف استراتژیک در دستور كار خود داشته اند و بارها تأكید ورزیده اند كه این هدف راهبردی با تغییر دولت ها در آمریكا و جابجایی اولویت های سیاست خارجی این كشور، از دستور كار خارج نمی شود. بر همین اساس سیاستمداران و دولت مردان آمریكا در جدیدترین بررسی ها و مطالعات خود، رویكرد جنگ نرم را در مواجهه با نظام جمهوری اسلامی مورد توجه قرار داده اند و در شرایط فعلی تهدید سخت را در اولویت دوم خود قرار داده و با رویكرد جنگ نرم به عنوان بهترین مدل و شیوه موثر در رسیدن به اهداف خود، با ایجاد عملیات روانی، جنگ رسانه های، ناتوی فرهنگی، انقلاب مخملی و پروژه ایران هراسی به دنبال تكمیل پازل ایران ستیزانه خود می باشند.

به طور مثال: در دسامبر 2009 یک گزارش اطلاعاتی آمریکا فاش کرد که سند منتشر شده توسط روزنامه ی تایمز لندن، که ظاهراً حاوی جزئیات نقشه ایران برای کار روی فیوز نوترونی برای سلاح هسته ‌ای بود، کذب بوده است. گرچه این مسئله در تهران تایمز منعکس شد، تایمز لندن ادامه ماجرا را نگرفت و هیچ تلاشی برای تضمین این که روزنامه‌ نگاران در سراسر جهان از کذب بودن مطلع شوند انجام نشد. در نتیجه بسیاری روزنامه ‌نگارها و مردم عادی همچنان معتقد هستند که ایران در آستانه ساخت بمب هسته ‌ای قرار دارد. این موضوعی است که باید سریعاً به آن پرداخته شود و اصلاح آن آسان است. انتشار بیانیه ‌های پشت سر هم به طور هماهنگ مرتبط با برنامه‌ های تحقیقاتی هسته ‌ای واقعی ایران (مانند آماده سازی اورانیوم غنی شده در حد اشعه ایکس و دیگر پروژه‌های پزشکی و غیرتسلیحاتی) می ‌تواند شامل تکذیب تمامی گزارش ‌های نادرست باشد. رسانه ‌ها به هر خبری درباره پیشرفت ‌های هسته‌ ای ایران علاقه دارند و این بهترین فرصت برای اصلاح چنین دروغ‌ هایی است. در این مورد USP یا موضوع پروژه ی هسته‌ ای کاملاً صلح آمیز ایران خواهد بود. در همین راستا دولتمردان آمریكایی انكار نمی كنند كه از نخستین روزهای تأسیس جمهوری اسلامی ایران، براندازی آن را به عنوان یک هدف استراتژیک در دستور كار خود داشته اند و بارها تأكید ورزیده اند كه این هدف راهبردی با تغییر دولت ها در آمریكا و جابجایی اولویت های سیاست خارجی این كشور، از دستور كار خارج نمی شود ویکی از مولفه های کلیدی در تدوین استراتژی رسانه (در تقابل با انتشار بیانیه‌ های و خبرهای مطبوعاتی) توانایی نظارت و مونیتور کردن، پیگیری و ثبت همه تلاش ‌های رسانه ‌ای موفق یا ناموفق است. این مسئله مستلزم آن است که آرشیوی از تمامی بیانیه ‌های مطبوعاتی، تاریخ انتشار، کاربردشان توسط رسانه ‌ها، این که چه رسانه‌ هایی از آن استفاده کرده ‌اند (الکترونیک یا غیره)، کجا و چگونه تهیه شود. فقط به این صورت می‌ توان پروفایل رسانه ‌ای ایجاد کرد که استراتژیست رسانه ‌ای را قادر خواهد ساخت تشخیص دهد چه USP و پیام‌ های کلیدی موثر بوده ‌اند یا نبوده ‌اند. این مسئله به نوبه ی خود باعث می ‌شود استراتژیست رسانه بتواند متعاقباً برنامه رسانه‌ ای را انطباق داده و برای مثال بر مسائل موفقیت ‌آمیز تمرکز کرده یا مسائل ناموفق را بازبینی کند. این گزارش باید به طور مرتب به روز شود، به ویژه هنگام ارائه یک استراتژی یا حین نظارت رسانه ‌ای شدید.

حائز اهمیت آن که، فقدان استراتژی رسانه هماهنگ در دولت ایران به از دست رفتن فرصت‌ های بسیار برای ارائه اطلاعات درباره ایران و افشا کردن استدلال دشمنان آن منجر شده است. خوشبختانه فرصت زیادی برای اصلاح این موقعیت وجود دارد اگر اقداماتی که در این مقاله معرفی شدند به کار گرفته شوند.ایران می ‌تواند ابتکار عمل را در این جنگ رسانه ای به دست بگیرد زیرا به منابعی دسترسی دارد که تدوین یک استراتژی رسانه ای موثر را امکان پذیر می ‌سازد- در صورتی که این استراتژی به درستی هماهنگ شود.

منبع:اصول و مبانی جنگ نرم از  علی‌محمد نائینی.

بهاره شیرازی بازدید : 8 چهارشنبه 04 دی 1392 نظرات (0)

 

هدف نهایی جنگ نرم در همسویی با جنگ سخت، تغییر كامل نظام سیاسی یك كشور است. هدف دشمنان ما از راه اندازی جنگ نرم، براندازی نظام از درون است. دشمنان نظام اسلامی می خواهند نظام جمهوری اسلامی را به كلی نابود كنند یا كار را به جایی برسانند كه فقط اسمی از این نظام بیشتر باقی نماند. آنان برای رسیدن به این منظور در بعد داخلی و بین المللی، اهدافی را دنبال می كنند:
1. در بعد داخلی
هدف دشمنان در بعد داخلی، استحاله جمهوری اسلامی است. استحاله یعنی ظاهر، اسلامی باشد؛ اما سیرت، رفتار و عملكرد و برنامه ها غیر اسلامی. استحاله یعنی خاصیت زدایی از تفكر انقلاب اسلامی و اسلام ناب كه نهایتاً به تغییر رفتار حكومت و جامعه منجر شود  و موجب تغییر گفتمان غالب جامعه از تفكر و اندیشه انقلاب اسلامی به سوی اندیشه ها و فرهنگ غربی و استمرار آن تا مرز تغییر ذائقه و رفتار ملی شود.
هدف دیگرشان بی ثبات سازی ساختار حكومت از طریق وارد كردن شوكهای گسترده و پیاپی به حكومت و تضعیف ساختار و سست سازی پایه های جمهوری اسلامی و قوی تر و جری تر كردن اپوزیسیون داخلی است.

2. در بعد بین المللی
آنان در بعد بین المللی نیز مهار و منزوی سازی جمهوری اسلامی را هدف قرار داده اند كه از سه راه پیگیری می شود:

الف. اعمال محدودیت و تحریمهای سیاسی، اقتصادی و...؛
ب. اجماع سازی جهانی علیه ایران؛
ج. تصویرسازی غلط و شیطانی از اسلام و انقلاب اسلامی در افكار عمومی جهان در قالب سناریوهای اسلام هراسی و ایران هراسی.

 

منبع: رویکردها و طرح‌های آمریکایی در باره ایران از علی عبدال.. خانی و دو چهره اسلام هراسی، سلبی و ایجابی در تبلیغات غرب از اصغر افتخاری.

 

بهاره شیرازی بازدید : 8 چهارشنبه 04 دی 1392 نظرات (0)

 چرا غرب جنگ نرم را به جای سخت انتخاب کرد؟

 

 

الف) براساس دیدگاه بسیاری از مراکز مطالعاتی و استراتژیک آمریکا جنگ سخت درخصوص ایران کارآیی نداشته و چه بسا آمریکا در جنگ سخت با ایران دچار جنگی فرسایشی درازمدت شود که پایان موفقیت آمیز برای آن نخواهد بود.

مارک بالمر، یکی از استراتژیست های معروف آمریکایی است که از او به عنوان یکی از نوآوران سیاست خارجه ایالت متحده آمریکا نام می برند. نویسنده« گزارش ایران- آمریکا: رهیافت جدید» در استدلال خود صراحتاً با ایده تهاجم نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران مخالفت کرده و اعلام نموده ایران به لحاظ: وسعت سرزمینی، کمیت جمعیت، کیفیت نیروی انسانی، امکانات نظامی، منابع طبیعی سرشار و موقعیت جغرافیایی ممتاز در منطقه خاورمیانه و هارتلند نظام بین المللی بلعیدن ایران به نظر آسان اما هضم آن به یقین دشوار است. وی می گوید ایران به قدرتی کم نظیر تبدیل شده که دیگر نمی توان با یورش نظامی و جنگ سخت آن را سرنگون کرد بلکه تنها راه سرنگون سازی نظام جمهوری اسلامی پیگیری مکانیسم های جنگ نرم و استفاده از تکنیک های عملیات روانی تبلیغاتی با استفاده از: دکترین، مهار، نبرد رسانه ای و ساماندهی و پشتیبانی از نافرمانی مدنی است.

ب) کلید خوردن جنگ نرم علیه ایران در مقطع فعلی را باید ناشی از گسترش حس تنفر از آمریکا در جهان دانست که به نظر سران کاخ سفید، ایران مرکز اصلی ایجاد تنفر و گسترش آن است. در آمریکا برای مقابله با این موج نیروی واکنش سریع تشکیل شده تا اولاً به خنثی سازی نفوذ معنوی ایران در کشورهای اسلامی و منطقه خاورمیانه بپردازد و ثانیاً با القای خطرناک بودن ایران برای امنیت همسایگان اذهان عمومی از اقدامات نقشه ایالت متحده منحرف شود.

آمریکا با 444 میلیارد دلار سرمایه گذاری، در رتبه نخست فناوری اطلاعات قرار دارد، بنابراین از بستر لازم برای راه اندازی جنگ مجازی (سایبر) علیه هر کشوری که در مغایرت با سیاست ها و منافع آن باشد برخوردار است. به این ترتیب وزیر خارجه آمریکا برای جلوگیری از حس تنفر جهانی از آمریکا نیروی واکنش سریع تشکیل می دهد و او مرکز اصلی این تنفر را جمهوری اسلامی ایران بیان می کند. بر همین اساس برنامه های نرم علیه جمهوری اسلامی ایران متمرکز کرده است.

ج) آمریکا در عراق و منطقه دچار تنگناهای شدیدی است و برای خارج شدن از این بن بستی که گرفتار آن شده دست به عملیات روانی و تبلیغات وسیع علیه ایران زده است. عملیات روانی آمریکا سه مسئله را محور برنامه های تبلیغاتی خود قرار داده است: مردمی نبودن حکومت، بی کفایتی مسئولان و جنگ قدرت بین مسئولان نظام.

منبع: سایت تبیان نت.

بهاره شیرازی بازدید : 6 چهارشنبه 04 دی 1392 نظرات (0)

 

 

 

عرصه‌ها و ابزارهای جنگ نرم :

-    رسانه (کتاب –مطبوعات – نشریات – رادیو-اینترنت – خبر گزاری‌ها)

-    ادبیات (داستان –شعر – رمان – طنز)

-    بین الملل(دیپلماسی – سازمان‌های بین‌الملل – عملیات روانی سفارتخانه‌ها اپوزیسیون خارج از کشور)

-    هنر (فیلم – هنرهای تجسمی –تئاتر – موسیقی)

 

جنگ نرم به دلیل پیچیدگی و اتكا به قدرت نرم از ویژگی‌های بسیار زیاد و متنوع برخوردار است كه مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

1.    جنگ نرم در پی تغییر قالب‌های ماهوی جامعه و ساختار سیاسی است.

2.    آرام، تدریجی و زیرسطحی است .

3.    جنگ نرم نمادساز است: تصویری شكست خورده، ناامید و مأیوس از حریف ارائه می‌شود و در مقابل مهاجم با نمادسازی و تصویرسازی خود را پیروز و موفق نشان می‌دهد. در این ویژگی عملیات روانی در حد اعلای، خود انجام می‌شود.

4.    پایدار و بادوام است: نتایج جنگ نرم در صورت موفق بودن، پایدار و بادوام خواهد بود. هدف اصلی در جنگ نرم تغییر باورها و اعتقادات است. چنانچه این تغییر حاصل گردد، به راحتی تغییر مجدد و بازگشت به حالت اولیه میسر نمی‌باشد.

5.    جنگ نرم پرتحرك و جاذبه‌دار است: جنگ نرم كه به صورت تدریجی و آرام شروع می‌شود، در نقطه‌ای به دلیل ایجاد جاذبه‌های كاذب، خود جامعه هدف را برای تحقق اهداف به كار گرفته و از این طریق بر دامنه تحركات آن افزوده می‌گردد. در واقع با گذشت زمان، بسیاری از بازیگران و حتی بازیگردانان جنگ نرم به صورت خواسته یا ناخواسته از درون جامعه هدف به استخدام كارگزاران اصلی جنگ نرم در می آیند.

6.    جنگ نرم هیجان‌ساز است: با نمادسازی‌ها، اسطوره‌سازی‌ها و خلق ارزش‌های جدید، در جنگ نرم از احساسات جامعه هدف نهایت استفاده انجام می‌گیرد.

 

 مدیریت احساسات یك ركن در مهندسی جنگ نرم به حساب می‌آید. در مدیریت احساسات، تلاش می‌شود از احساسات و عواطف جامعه هدف به عنوان پلی برای نفوذ در افكار و اندیشه‌ها برای ایجاد تغییر و دگرگونی در باورها استفاده شود. احساسات و عواطف به دلیل تحریك پذیری، زمینه‌های خلق بحران را فراهم می‌سازد.

7.    جنگ نرم آسیب محور است: دشمنان در جنگ نرم با شناسایی نقاط آسیب جامعه هدف در حوزه‌های ذكر شده، فعالیت‌های خود را سامان داده و با خلق آسیب‌های جدید، بر دامنه تحركات خود می‌افزایند.

منبع:ابزارهای جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی ایران ازامیرهوشنگ طهماسبی‌پور- چند سایت اینترنتی و مقاله در این زمینه و کمی هم بر اساس نقل قول از افراد صاحب نظر در این زمینه. 

بهاره شیرازی بازدید : 6 چهارشنبه 04 دی 1392 نظرات (0)

 

 

 

عبد اللَّه بن سنان گوید: از امام صادق علیه السّلام شنیدم که میفرمود: من نسبت به سه کس‏ دلم می‌سوزد و آنها سزاوار ترحم هستند: عزیزى که پس از عزت بخوارى دچار آید و ثروتمندى که پس از دوران بى‏نیازى نیازمند گردد و دانشمندى که اهلش و مردم نادان، قدر وى نشناسند.( الخصال ؛ ج‏1 ؛ ص87)

بالای هیچ روایتی ننوشته‌اند مناسب برای فلان زمینه از جهاد نرم، اما وقتی سعی می‌کنی نگاه مجاهدانه به هر چیز از جمله روایات داشته باشی، احتمال این که روایت فوق تو را متوجه دو چیز کند، بعید نیست. این دو چیز دقیقاً دو چشم امام صادق(ع) است که معنا و مصادیق «غریب» را خوب می‌شناسند و می‌بینند. آن وقت اگر در جایی احساس غربت کردی مثل کسی که قد و بالایش را نگاه می‌کنند، یا مقابل دوربین(آن هم چه دوربینی)قرار گرفته است، سرخ می‌شوی و رنگ عوض می‌کنی، حرف زدن و راه رفتن که هیچ، نفس کشیدن هم از یادت می‌رود. ارزش این لحظات برایت چنان است که نمی‌خواهی هرگز از غربت بیرون بیایی که در این حال غریبی را عشق است!  

بالای هیچ روایتی ننوشته‌اند مناسب برای فلان زمینه از جهاد نرم، اما وقتی سعی می‌کنی نگاه مجاهدانه به هر چیز از جمله روایات داشته باشی، احتمال این که روایت فوق تو را متوجه این نکته کند که بهترین سربازان در میدان جنگ، غربتی‌ها هستند بعید نیست و تو که به هر حال باید در کنار مشق شمشیرت، مترصد نوعی سربازگیری خیالی اما کاملاًجدّی، برای امامت هم باشی، به فکر فرو می‌روی و انسان‌های مستعدی را که تا به حال دیده‌ای از ذهن می‌گذرانی کسانی که با آنها وقتی هم‌کلام می‌شدی یا نگاهشان می‌کردی در دل می‌گفتی «همینه! این یکی خود جنسه! این به‌درد امام زمان می‌خورد به دردِ دردِ قرآن»! اما ناگهان متوجه یک دلمشغولی ویژه در او می‌شدی، «نُچ این هم نه، غریب نیست، دلش خوش است به یک جایی به یک کسی، نمی‌توان روی همه توجهش حساب کرد نمی‌تواند آلوده و آغشته این کار شود. لا اقل الان نه، خیلی کار می‌برد» و بعد...    

خلاصه اینکه بالای هیچ روایتی ننوشته‌اند مناسب برای فلان زمینه از جهاد نرم، اما وقتی سعی می‌کنی نگاه مجاهدانه به هر چیز از جمله روایات داشته باشی، احتمال این که روایت فوق توجه و امید تو را معطوف به کسانی کند که منزوی نیستند اما سهمی از گرد غربت دارند، فرق هم نمی‌کند بااستعداد یا بی‌استعداد باشند، بسیار است. چرا که گرد غربت ضعف را می‌برد، از قلب‌ها پاره‌های آهن می‌سازد و قوت یک نفر را بیش از قدرت چهل مرد می‌کند. امام سجاد(ع)  فرمود: «اذا قام قائمنا اذهب الله عزوجل عن شیعتنا العاهة و جعل قلوبهم کزبرالحدید و جعل قوّة رجل منهم قوّة اربعین رجلاً و یکونون حکام الارض و سنامها»(مشکاةالأنوار، ص79)

منبع:مقاله ای در مورد سرباز گیری در جهاد نرم از تبیان یزد

بهاره شیرازی بازدید : 6 چهارشنبه 04 دی 1392 نظرات (0)

با بهره گيري از سازوكارهاي مختلف، هم مي توان از اعمال تهديدات نرم پيشگيري كرد و هم مي توان با مداخله هاي مؤثر، دامنه اثرات اجتماعي، فرهنگي و سياسي آن ها را كاهش داده و يا از ميان برد.

برخي از اصول و روش هاي مقابله عبارتند از:

 ١- تبديل جنگ نرم دشمن به فرصتي براي افزايش قدرت نرم.

۲-خلع سلاح رواني اپوزيسيون .

۳-گسترش دامنه و شمول فعاليت هاي فرهنگي و افزايش محصولات فرهنگي تأثيرگذار بر جامعه و جوانان.

۴-استفاده از ديپلماسي عمومي .

۵-استفاده از راهبردهاي ويژه در مورد اقوام و اقليت ها .

۶-عمليات رواني متقابل .

در زیر به توضیح مفصل هر مورد می پردازیم تا با هریک از موارد بالا اشنا شویم و بقیه توضیحات در ادامه مطلب درج شده اند برای مطالعه به ادامه مطلب مراجهه فرمایید.

١- تبديل جنگ نرم دشمن به فرصتي براي افزايش قدرت نرم
هر ملتي و كشوري داراي منابع قدرت نرم است كه شناسايي و تقويت و سازماندهي آن ها مي تواند براساس يك طرح جامع تبديل به يك فرصت و هجوم به دشمنان طراح جنگ نرم شود.
به عنوان مثال، منابع قدرت نرم در ايران را مي توانيم «ايدئولوژي اسلامي»، «قدرت نفوذ رهبري»، «حماسه آفريني ها» و «درجه بالاي وفاداري ملت به حكومت» بدانيم كه در راهپيمايي ده ها ميليوني در ٢٢ بهمن امسال در سراسر كشور، براي طراحان جنگ نرم پيامي روشن داشت.

همچنين از منابع قدرت نرم ملت ايران مي توان به موارد زير اشاره كرد:
- در اختيار داشتن افراد دانشمند، خلاق و باهوش؛
- داشتن تحصيل كردگان زياد؛
- تراز بالاي دانايي و نرخ سواد دانشگاهي؛
- اراده و عزم ملي براي پيشرفت و آباداني كشور؛
- وجود اقشار مختلف با انگيزه و داراي شوق كه از روحيه ملي و حماسي برخوردارند.

٢- خلع سلاح رواني اپوزيسيون
اپوزيسيون همواره در پي آن است تا با شعارهاي جذاب و وعده بهبود شرايط زندگي، توده مردم را جذب كند.
چنان چه نظام حاكم چنين شرايطي را بر شهروندانش فراهم سازد، زمينه جذب مردم توسط اپوزيسيون را از ميان برداشته و جنگ رواني دشمن
خنثي مي شود.

منبع: اصول و مبانی جنگ نرم از  علی‌محمد نائینی- راهکارهای مقابله با جنگ نرم با تاکید دیدگاه مقام معظم رهبری.           


بهاره شیرازی بازدید : 5 چهارشنبه 04 دی 1392 نظرات (0)

 

همایش «جنگ نرم و انتخابات» در تربيت معلم شهيد بهشتي برگزار می 
شود

 

ریچارد کلارک مشاور ارشد سه دولت اخیر آمریکا به آسیب پذیری و شکننده بودن ارتش کشورش در فضای مجازی اذعان داشت.

 


به گزارش گرداب به نقل از پایگاه خبری بیزینس اینشورنس، "ریچارد کلارک"، مشاور ارشد دولت آمریکا تأکید کرد: «قطعاً این احتمال وجود دارد که ارتش برتر جهان به دلیل آسیب‌پذیری در فضای مجازی درهم شکسته شود.»

وی در مقاله‌ای با عنوان "جنگ سایبری میدان نبرد جدید و خطرناکی است" به توصیف جنگ سایبری در دنیای مجازی پرداخته و به دلیل وابستگی زیاد تجهیزات نظامی به ارتباطات شبکه‌ای و اینترنتی، آن را تهدیدی برای قدرت نظامی آمریکا می‌داند.

مشاور ارشد سه دولت اخیر آمریکا اذعان کرد: «در برخی اسناد، جنگاوران فضای مجازی اذعان دارند که بدون برتری در این حوزه احتمالاً قدرت نظامی در سایر میادین نبرد از دست می‌رود.»

در ادامه مقاله آمده است: «تاریخ سرشار از مواردی است که در آن نیروهای کوچکتر با استفاده به ‌موقع از تسلیحات و تاکتیک‌های جدید بر قدرت‌های سنتی غلبه یافتند. قطعاً این احتمال وجود دارد که ارتش برتر جهان به دلیل آسیب‌پذیری در فضای مجازی درهم شکسته شود.»

به گفته "کلارک"، تجهیزات نظامی آمریکا تا حد زیادی به فضای سایبری وابسته است، از این رو ‌در مقایسه با سایر ارتش‌های جهان احتمالاً در معرض آسیب‌پذیری بیشتری در برابر حملات سایبری مخرب قرار دارد.

ریچارد کلارک در بخش پایانی مقاله خود تصریح کرد: «ویکی‌لیکس به عنوان یک بازیگر غیردولتی قبلاً از لحاظ دیپلماتیک به ایالات متحده آمریکا ضربه زده است. هر روزه ملت‌ها و بازیگران غیردولتی درگیر فعالیت جاسوسی اینترنتی می‌شوند که به دفعات توانایی آنها در عبور از سیستم‌های پدافند سایبری و دانلود حجم زیادی از اطلاعات با ارزش را به اثبات رسیده است.

 جاسوسان فضای مجازی در آمریکا برخلاف هکرهای دولتی سایر کشورها هیچگاه به دنبال کسب اطلاعات اقتصادی برای تحویل به شرکت‌های آمریکایی نیستند؛ اما قدرت‌های نرم‌افزاری می‌توانند از قابلیت جاسوسی سایبری برای کسب برتری اقتصادی در رقابت با جوامع مبتنی بر دانش به نفع خود سود ببرند.»

بهاره شیرازی بازدید : 7 چهارشنبه 04 دی 1392 نظرات (0)

 

جنگ نرم

شیوه های جنگ نرم برای تسلط بر اراده ملت ها

بخش سیاسی_بهترین راه برای تاثیر گذاری در جنگ نرم ، استفاده از اوقات فراغت مردم کشورهای هدف و ایجاد رسانه های تفریحی علیه این کشورهاست. به همین دلیل کارشناسان امر معتقدند، بهترین حوزه فعالیت جنگ نرم حوزه های اجتماعی است.

استفاده از رسانه های تفریحی بهترین روش تاثیر گذاری در جنگ نرم

کارشناسان علوم سیاسی بر این باورند، یکی از روش های موثر برای آموزش و تاثیر گذاری  روش کنش محوری است كه در فضای اوقات فراغت این کار به بهترین شکلی انجام می شود.

در چنین فضایی می توان بهترین تاثیررا بر مردم یک جامعه گذاشت و این موضوعی است که متولیان جنگ نرم نیز آن را دریافته اند و در حال اجرای این متد در کشورهای هدف از جمله ایران هستند.

نئولیبرال ها پایه گذاران اصلی جنگ نرم در جهان امروز

در حال حاضر کشورهای غربی و در راس آنها آمریکا تاکتیک‌ های جنگی خود را تغییر داده و از روش جنگ سخت به جنگ نرم روی آورده اند. نئولیبرال ها معتقدند، جدال مستقیم نظامی باعث هزینه های بسیار اقتصادی و استراتژیک برای کشور مهاجم می شود و این در مقابل اندیشه رئالیست ها مطرح شد که معتقدند، هر هزینه ای را برای رسیدن به هدف باید پرداخت کرد. 

http:\\www.software2.blogfa.com

بهاره شیرازی بازدید : 3 چهارشنبه 04 دی 1392 نظرات (0)

 

جنگ نرم عملیاتی فکری ، فرهنگی و خصمانه است که دشمن برای سلطه سیاسی و اقتصادی بر ملتی از طریق تغییر اساسی در اعتقادات و باورهای ملتها انجام مید هد .

از خصوصیات فعالیتهای فرهنگی این است که بصورت آهسته و آرام – بی هیاهو و با روشهای جذاب انجام میشود.

اسلحه پر قدرت مورد استفاده در این جنگ انواع مختلف رسانه ها و وسایل ارتباطی است .

نتیجه و بهره این عملیاتها فوری وسریع نیست بلکه در یک دوره طولانی حاصل میشود .نتیجه و بهره این عملیاتها کلی و همه جانبه نیست بلکه بصورت جزء جزء و بخشی حاصل میشود .

درجنگ نرم افکار و اعتقادات مردم با ظرافت و نامحسوس . تضعیف – منحرف و تخریب میشود .

در جنگ نرم هیچ تاسیساتی و سرمایه مادی تخریب نمشود و حتی خونی ریخته نمیشود اما افکار و اعتقادات مردم با ظرافت و نامحسوس تضعیف – منحرف و تخریب میشود .

در نتیجه جنگ نرم ارزشها و ضد ارزشها جابجا میشوند.

در جنگ نرم دشمن برای رسیدن به نتیجه مطلوب سربازانش را از میان ملت مورد هدف ، استخدم میکند . البته به نحوی که خودشان هم بعضاً متوجه نمیشوند.

در جنگ نرم دشمن با هزینه بسیار کمتر از جنگهای سخت ، بدون تحمل تلفات و تنها با کمکهای مالی و سیاسی به اهداف خود میرسد .

کلید رمز پیروزی و موفقیت دشمن در جنگ نرم ، غفلت – بی تفاوتی – ساده انگاری و سستی در مقابل حملات دشمن است.

 

http:\\www.basij1373.blogfa.com

بهاره شیرازی بازدید : 1 شنبه 30 آذر 1392 نظرات (0)

 

 

يكي از مسئولان  طراز اول كشور رژيم صهيونيستي غاصب اسرائيل ، در سال گذشته توصيه‌اي به آمريكايي‌ها كرد . اين توصيه كاملاً در مطبوعات خارجي و اينترنت منعكس شد و امر پنهاني و مخفيانه اي نيست . توصيه وي به آمريكايي‌ها اين بود كه بيهوده وقت خود را با عراق و كره شمالي و كشورهايي از اين قبيل  يكي از مسئولان تلف نكنيد . مسئله اصلي شما ايران است . اگر خاورميانه را مي‌خواهيد وقتتان را مصروف عراق نكنيد ، سراغ ايران برويد ، كانون و سرچشمه آنجاست ، اما ايران مثل عراق و كره شمالي و افغانستان نيست كه بتوان با حمله نظامي آن را تسخير كر

http://www.kochehayeamn.blogfa.com

 

بهاره شیرازی بازدید : 6 پنجشنبه 28 آذر 1392 نظرات (0)

 

 

 

 

 

 

\"\"

 جنگ نرم واژه ای است،  که طی ده سال گذشته شنیده ایم،  و درباره آن طی این مدت بدلیل اینترنت و ماهواره زیاد گفته شده،  حتی در باره آن آموزش هایی به جوانان نظامی و دولتی می دهند.  از نظر انوش راوید محتوای تمام این آموزش ها و گفته ها درباره، جنگ نرم، جنگ روانی، تهاجم فرهنگی، انقلاب مخملی، انقلاب رنگی، نافرمانی مدنی، براندازی نرم، تهدید نرم،  سطحی هستند.  البته ممکن است،  گاهی هم گمراه کننده و یا در جهت تاکتیک های دشمنان در نبرد نو پدید باشند،  در صورت تقاضا این موضوع را بررسی می کنم.    

   برخى از اهداف جنگ روانى:  

 * 1 ــ  تأثیر گذارى بر افکار ملت های مورد هدف بر پایه دروغ های تاریخی.

 * 2 ــ  ترساندن از فقر یا قدرت خارجى سرکوبگر و دعوت به تسلیم و سازش.  

 * 3 ــ  اختلاف افکنى در صفوف مردم و مقام هاى نظامى و سیاسى.  

 * 4 ــ  اشاعه بذر یأس و نومیدى در میان مردم و بویژه نسل جوان.

 * 5 ــ  کاهش روحیه و کارآیى رزمى جهت زمان جنگ نظامى.

 * 6 ــ  ایجاد اختلال در سامانه هاى کنترلى و ارتباطى کشور هدف.

 * 7 ــ  تبلیغات سیاه بوسیله شایعه پراکنى، جوسازى، نمونه سازی.

 * 8 ــ  ایجاد حرکت هایی به دلیل مسائل مذهبى، قومى، سیاسى و اجتماعى.

 * 9 ــ  تلاش براى بحرانى و حاد نشان دادن اوضاع از راه ارائه اخبار و تحلیل های نادرست.  

 * 10 ــ  پخش شایعات و دامن زدن به آن براى ایجاد جو بى اعتمادى و ناامنى روانى.

      همچنین یکی از مهمترین تاکتیک های نبرد نو پدید،  در داستان دروغ اسکندر مقدونی و حمله دروغی مغول نهفته است،  یعنی با انواع ترفند ها خود و کشور های امپریالیسم قرن 20 را بیش از اندازه قدرتمند،  و دارای توانایی نشان می دهند.  شناختن تاکتیک های تاریخی جنگ نرم،  با مطالعه و پیگیری وبلاگ جنبش برداشت دروغها از تاریخ ایران امکان پذیر است.

   اهداف کلی از نبرد نو پدید علیه ایران و قاره کهن:


  * 1 ــ   تسلط بر مناطق ژئوپلتیکی و ژئواستراستژیک در قاره کهن.

  * 2 ــ  کنترل شریان انتقال نفت و گاز،  و جلوگیری از قدرت گرفتن نظامی قاره.

  * 3 ــ  حذف و یا کنترل نظام های چالش گرا در برابر هژمونی قدرت های جهانی.

  * 4 ــ  ممانعت از ایجاد اتحادیه های نظامی و امنیتی در قاره کهن.

  * 5 ــ  همسو نمودن کشور های هدف با سیاست های قدرت های جهانی.

  * 6 ــ  فرصت سازی اقتصادی برای کشور های امپریالیستی قرن 20 

بهاره شیرازی بازدید : 3 پنجشنبه 28 آذر 1392 نظرات (0)

ارسال به دوستان

نماینده ولی فقیه در استان کردستان:
امروزه وظیفه دانش آموزان حضور در جبهه های جنگ نرم و علم آموزی است
وظیفه دانش آموزان امروز نسبت به گذشته بیشتر شده است چراکه باید بر علیه توطئه دشمنان در سنگرهای جنگ نرم و نیز علم آموزی جهاد کنند.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی سپاه بیت المقدس، حجت الاسلام و المسلمین سید محمد حسینی شاهرودی نماینده ولی فقیه در استان کردستان در مراسم نمادین بازگشایی مدارس که در دبستان شاهد سنندج برگزار شد گفت: ماه مهر همزمان با هفته دفاع مقدس آغاز شده است که باید این را به فال نیک گرفت و سعی نمود ارزش های دفاع مقدس را به دانش آموزان منتقل کرد.

نماینده ولی فقیه در استان افزود: اگر امروز ایران اسلامی به متعالی ترین جایگاه در دنیا رسیده بدین خاطر است که در همه زمینه ها پیشرفت علمی مان با بینش و بصیرت جهادی و مقاومت دفاع مقدس همراه شده است.

حجت الاسلام و المسلمین شاهرودی با اشاره به اینکه دانش آموزان امروز وارث 36000 شهید دانش آموز هستند خاطرنشان کرد: همانگونه که دانش آموزان و دانشجویان دوران دفاع مقدس هم در سنگر جنگ و جبهه بودند و هم به درس و علم آموزی می پرداختند چراکه می خواستند اسلام و قرآن را حفظ کنند، امروزه نیز آن ها باید هم در سنگر جنگ نرم و هم پیشرفت علم در ایران اسلامی کوشا باشند.

وی تأکید کرد: در جنگ تحمیلی هشت ساله انسان‌هایی پرورش یافتند که از نظر فکری و فرهنگی و ایجاد روحیه جهادی در جایگاه رفیعی قرار گرفتند و در وصیتنامه شهدا و اعمال و رفتار آنان نمایان است، رشادت های رزمندگان در طول هشت سال دفاع مقدس چراغ راه امروز ملت شده و این انقلاب به واسطه خون شهدا و رشادت های رزمندگان اسلام خار چشم دشمنان گردیده است.

نماینده ولی فقیه در استان کردستان تصریح کرد: در دوران هشت سال دفاع مقدس با توجه به نیازهایی که داشتیم و تحریم‌های گسترده‌ای که علیه ما بود تلاش‌هایی کردیم و به پیشرفت‌هایی رسیدیم که الان به عنوان یکی از مطرح‌ترین کشورهای دنیا از لحاظ صنایع دفاعی به شمار می‌آییم و بسیاری از کشورهای دنیا روی ایران حساب ویژه باز کرده‌اند.

وی در پایان گفت: جوانان استان کردستان با امکانات طبیعی موجود در استان می توانند نسبت به دیگر استان ها پیشرفت بیشتری داشته باشند البته ما هم باید امکانات بیشتری را برای آن ها فراهم کنیم

بهاره شیرازی بازدید : 3 پنجشنبه 28 آذر 1392 نظرات (0)


دشمنان اسلام و انقلاب با رویكرد جدید و جنگ نرم قصد دارند به اهداف خود برسند.
 با توجه به تاكیدات مقام معظم رهبری در این زمینه تمام برنامه‌های هفته بسیج در کشور به این مسئله توجه ویژه شده است و تمام سخنرانان در این برنامه‌ها علاوه بر تشریح اهداف دشمنان در زمینه جنگ نرم در زمینه نحوه مقابله با این نوع تهدید سخنرانی می‌كنند.
امروز شرایط ایران به طور كامل تغییر كرده و در یك شرایط استثنایی خیز بلندی برای پیشرفت كشور تعیین شده و بسیج به عنوان متن مردم نقش ویژه‌ای برای رسیدن به برنامه‌ها و چشم‌انداز‌های كشور دارد.
: در دورانی كه به گفته مقام معظم رهبری دهه عدالت و پیشرفت نامیده می‌شود، دشمن با راه‌اندازی جنگ نرم درصدد ضربه زدن به نظام است، بسیج باید با راه‌اندازی واحد‌های سازندگی و تقویت پایه‌های علمی به ویژه توسط دانش‌آموزان، كشور را به سوی پیشرفت هدایت كند.
در زمان جنگ نرم تمام كشور خط مقدم است و فعالیت‌های ما در بسیج به عنوان یك واحد عمل كننده جنگ نرم محسوب می‌شود و در این دوران كه به دوران تمدن‌سازی معروف شده، تمدن خلق ایرانی از وظایف بسیج است.
وی با بیان اینكه غرب در بحران معنویت به سر می‌برد، خاطرنشان كرد: بسیاری از كشور‌ها به مقامات ایرانی مراجعه كرده‌اند تا فرهنگ بسیج را به كشور خودشان منتقل كرده و از آن استفاده كنند كه این مسئله نشان‌دهنده برتری تفكر بسیجی است كه نشاط در آن موج می‌زند و محور آن دانش‌آموزان هستند.

 

بسیج در هر دو جنگ نرم و سخت حافظ انقلاب است


پنج آذر ماه یادآور سالروز فرمان تاریخی امام خمینی (ره) مبنی تشكیل ارتش 20 میلیونی برای حفظ انقلاب است.
امام برای حفظ انقلاب، توسعه و پایداری دستاوردهای بزرگ آن و همچنین با توجه به شناخت خود از نقش مشاركت مردم در تداوم انقلاب دستور تشكیل این نهاد مردمی را صادر كرد.
سخن امام خمینی (ره) مبنی بر اینكه ملتی كه 20 میلیون جوان دارد باید 20 میلیون نیروی آماده داشته باشد نشان از اهمیت توده مردم در حفظ كیان كشور است.
تفكر بسیج و تشكیل آن نیز بر مبنای مشاركت مردمی در حفظ انقلاب از دست توطئه‌هایی بود كه چه در اوایل انقلاب و چه در زمان حاضر از سوی دشمنان طراحی و در حال اجراست.
اوج حركت بسیج در این زمینه نیز در دوران دفاع مقدس متبلور شد و استراتژی رهبر كبیر انقلاب برای مشاركت مردم در حفاظت از كشور به ‌طور كاملاً عینی عملی شد.
اگر بسیج در دوران جنگ نبود چه ‌بسا بسیاری از دستاوردهای انقلاب حفظ نمی‌شد و سرنوشت جنگ به‌ گونه‌ای دیگر پیش‌رفت و رغم می‌خورد.
امروزه نیز با گذشت دو دهه از پایان جنگ نقش بسیج در كشور پررنگ‌تر شده چرا كه خود را با زمان امروز تطبیق داده است.
تشكیل نهادهایی چون بسیج مستضعفان، بسیج دانشجویان، دانش‌آموزان، اساتید، پزشكان، ورزشكاران، هنرمندان و ... نشان‌دهنده آن است كه امروز این نهاد جایگاه خود را در بین همه اقشار جامعه حفظ كرده است.
آموزش‌ها، تاكتیك‌ها و سازماندهی كنونی بسیج به‌گونه‌ای است كه این نهاد را قادر ساخته تا در همه زمینه چه در جنگ سخت و چه در زمینه جنگ‌های نرم دشمن آمادگی كامل را به دست آورده و با تمام توان از انقلاب اسلامی و خاك كشور دفاع كند




بهاره شیرازی بازدید : 0 چهارشنبه 27 آذر 1392 نظرات (0)

تو گردان شایعه شد نماز نمی خونه!گفتن:«تو که رفیق اونی، بهش تذکر بده!»باور نکردم و گفتم:«لابد می خواد ریا نشه، پنهانی می خونه.»وقتی دو نفری توی سنگر کمین جزیره ی مجنون، بیست و چهار ساعت نگهبان شدیم. با چشم خودم دیدم که نماز نمی خونه! توی سنگر کمین، در کمینش بودم تا سرحرف را باز کنم.
گفتم :تو که برای خدا می جنگی، حیف نیس نمازنخونی؟
لبخندی زد و گفت: یادم می دی نماز خوندن رو!
گفتم :بلد نیستی!؟
گفت: نه. تا حالا نخوندم!
همان وقت داخل سنگر کمین، زیر آتش خمپاره ی شصت دشمن، تا جایی که خستگی اجازه داد، نماز خواندن را یادش دادم.
توی تاریک روشنای صبح، اولین نمازش را با من خواند.دو نفر نگهبان بعد با قایق پارویی که آمدند و جای ما را گرفتند. سوار قایق شدیم تا برگردیم. پارو زدیم و هور را شکافتیم هنوز مسافتی دور نشده بودیم که خمپاره شصت توی آب هور خورد و پارو از دستش افتاد.
آرام که کف قایق خواباندمش، لبخند کم رنگی زد. با انگشت روی سینه اش صلیب کشید و چشمش به آسمان یکی شد….

بهاره شیرازی بازدید : 2 چهارشنبه 27 آذر 1392 نظرات (1)

 


۱- این جنگ نرم ، شما جوانهای دانشجو ، افسران جوان این جبهه اید…

۲-شرط اصلی فعالیت درست شما در این جبهه ی جنگ نرم ، یکی اش نگاه خوشبینانه وامیدوارانه است

۳-خط اغفال به خصوص خواص و نخبگان از تاثیر دشمن ، یکی از خطوط القائی و تبلیغاتی دشمن است.

۴-در میدان تنظیم شده ی از سوی دشمن بازی نکنید…. چون چه ببرید ، چه ببازید ، به نفع اوست.

۵-امروز اولویت اصلی کشور مقابله با جنگ نرم دشمن است

۶-در این جنگ نرم وظیفه مجموعه فرهنگی این است که هنر را تمام عیار و با قالبی مناسب به میدان آورد تا اثرگذار شود

۷-جنگ نرم، صحنه رویارویی دروغ های بزرگ باواقعیت های تردیدناپذیراست.

۸-دراین جنگ نرم،کافی است هواداران جبهه حق بیدارباشندو بیکار ننشینند چراکه زبان حق همیشه مؤثرتراز زبان باطل است.

۹-فرهنگ یک سیستم است و دارای انواع و اجزائی است و مهندسی فرهنگ به عنوان یک مهندسی سیستم باید انجام پذیرد

۱۰- فرهنگ یک جامعه، اساس هویت آن جامعه است

۱۱-جنگ نرم یعنى ایجاد تردید در دلها و ذهنهاى مردم

۱۲-یکى از ابزارها در جنگ نرم این است که مردم را در یک جامعه نسبت به یکدیگر بدبین کنند

۱۳-در جنگ روانى و آنچه که امروز به او جنگ نرم گفته میشود در دنیا، دشمن به سراغ سنگرهاى معنوى مى‌‌آید که آنها را منهدم کند؛

۱۴-مؤثرترین سلاح بین‌‌المللى علیه دشمنان و مخالفین، سلاح تبلیغات است؛

۱۵-من برنامه های استکبار جهانی علیه ملت ایران را در سه جمله خلاصه می کنم اول: جنگ روانی، دوم جنگ اقتصادی و سوم: مقابله با پیشرفت و اقتدار علمی

۱۶-کسانی که نسبت به مسائل فرهنگی حساسیت داشته باشند، متوجه مسأله تهاجم فرهنگی خواهند شد

1۷-کار فرهنگی در ایران اسلامی مسأله ای است که نمی توان لحظه ای از آن غفلت کرد.

۱۸-مقابله آمریکا با جمهوری اسلامی ایران عملاً در استمرار جنگ روانی با نظام و ملت ایران، معنا پیدا می کند.

 منبع:http://www.psyop.ir/?p=9051

 

بهاره شیرازی بازدید : 4 چهارشنبه 27 آذر 1392 نظرات (0)
 
 
 
 
يكي از شيوه هاي جنگي، جنگ نرم است كه جنگ رواني شاخه اي از آن به شمار مي آيد. در جنگ نرم، به جاي ابزارهاي جنگي متعارف چون توپ و تانك، از ابزارهاي فرهنگي تاثيرگذار بر فكر وانديشه و عواطف و احساسات انساني بهره گرفته مي شود.

با نگاهي به جريان شناسي جنگ نرم مي توان گفت كه اين شيوه جنگي، از ديرباز مورد استفاده قرار گرفته و همواره از سوي انسان ها در جنگ ها به عنوان يك ساز و كار موثر مورد توجه بوده است. تنها تفاوتي كه مي توان در ميان جنگ هاي نرم در دوران گذشته و عصر معاصر يافت، تفاوت در ابزارها و روشهاي آن است و اصولا بهره گيري از هر نوع ابزاري در جنگ نرم بر اين پايه و محور قرار مي گيرد كه بر انديشه و احساسات مخاطب تاثيرگذاشته و او را مرعوب خود سازد و بي آن كه واكنشي از خود نشان دهد، تسليم دشمن شده و يا در مسير خواسته هاي او گام بردارد.

براساس اين فرضيه مي توان به سراغ آموزه هاي قرآني رفت و تحليل قرآن را از جنگ نرم و مسايل و مباحث مربوط به آن را استخراج كرد. نويسنده در اين مطلب با توجه به چنين پيش فرضي به سراغ آيات قرآني رفته تا نگرش قرآن را در اين موضوع ارائه دهد. با هم اين مطلب را از نظر مي گذرانيم.

جنگ نرم و حدود و مرزهاي آن:

دشمن در جنگ نرم تلاش دارد با استفاده از ابزارهاي فرهنگي و ارتباطاتي پيشرفته و با شايعه و دروغ پراكني و استفاده از برخي بهانه ها، ميان آحادمردم ترديد، بدبيني، و اختلاف ايجاد كند. (رهبر معظم انقلاب)

آموزه هاي قرآني به جنگ نرم در حوزه دشمن شناسي و مقابله با دشمن، توجه داشته است. آيات بسياري به اين مسئله از دو زاويه ديد مختلف نگريسته است. به اين معنا كه اگر دشمن برخي از سازوكارهاي جنگ رواني را در جنگ نرم به كار مي گيرد، جامعه اسلامي نيز در دفاع و مقابله با دشمن مي بايست از همه امكانات بهره گيرد و در جنگ نرم، به حكم مقابله به مثل «فمن اعتدي عليكم فاعتدوا عليه بمثل ما اعتدي عليكم و اتقواالله و اعلموا ان الله مع المتقين» عمل نمايد. (بقره، آيه 194)

البته در اين آيه و آيات ديگر بر اين مهم توجه و تاكيد شده است كه مومنان به حكم تقواي الهي، از هرگونه رفتارهاي ضد اخلاقي و عقلاني كه هنجارها و ارزش هاي اساسي بشريت را تضعيف مي كند و يا از ميان برمي دارد بايد پرهيز كنند. بنابراين خطوط قرمزها و محدوديت هايي را براي اين مقابله به مثل در همه حوزه ها از جمله جنگ نرم معين كرده است كه مومنان نمي توانند از آن مرزها گذر كنند و همانند دشمنان خدا و دين، عمل نمايند؛ به عنوان نمونه قتل و غارت بي گناهان و زنان و كودكان در فرهنگ ضدبشري دشمنان اسلام صورت مي گيرد ولي مومنان مجاز نيستند اين گونه رفتار كنند. در جنگ نرم نيز دشمنان به شيوه هاي زشت و ناپاكي رو مي آورند كه حريم هاي انساني و نيز قداست و كرامت بشري را مي شكند و به تهمت و افتراهاي ناموسي و همانند آن رو مي آورند، در حالي كه مومنان براساس آموزه هاي اسلامي و محوريت تقواي عقلاني و عقلايي و شرعي نمي تواند در جنگ نرم از آن ها بهره گيرند.

بهاره شیرازی بازدید : 4 چهارشنبه 27 آذر 1392 نظرات (0)
 
 

قرآن به ابزار، سربازان، جهت‌های شیطان هم اشاره دارد و در آیه ۱۷ سوره اعراف از قول شیطان آمده است: «ثُمَّ لآتِیَنَّهُم مِّن بَیْنِ أَیْدِیهِمْ وَمِنْ خَلْفِهِمْ وَعَنْ أَیْمَانِهِمْ وَعَن شَمَآئِلِهِمْ» یعنی انسان از هیچ جهتی مصونیت ندارد و یک دعوای همه جانبه و بدون مرز است و انسان در معرض این میدان گسترده درگیری است.

با توجه به آیات ۶۱ تا۶۴ سوره اسراء، شیطان در اعتراض به خداوند می گوید که همه فرزندان آدم مگر تعداد اندکی را (مخلصین) گمراه می کنم و خدا هم می گوید تو هم برو هر مقدار که می توانی با هر ابزاری این کار را بکن اما بدان من، تو را و پیروانت را فردای قیامت به جهنم می اندازم و سخن خدا این است که من تو و ابزار و راههایت را به بشر معرفی می کنم.

ابزار شیطان به قدری گسترده است که از سوژه های مذهبی هم نمی گذرد و از مذهب علیه مذهب خرج می کند همانطور که خود شیطان برای گمراه کردن آدم و حوا قسم یاد می کند که من از ناصحین هستم «وَ قاسَمَهُمَا إِنِّی لَکُمَا لَمِنَ النَّاصِحِینَ» (اعراف ۲۱). یکی دیگر از ابزار جنگ نرم شیطان، تزیین و تبلیغ است؛ وقتی خدا می فرماید با صوت و حرفهایت جذب بکن، یعنی صوت نماد تبلیغ است و با حرفهایت آنها را بخوان.

مسجد "ضرار" نمونه ای از این جنگ نرم شیطان بود. این مسجد را کمینگاهی علیه خدا و پیامبر قرار دادند که قرآن در آیه ۱۰۷ سوره توبه بدان اشاره کرده است و آن مسجد را مایه زیان و کفر و پراکندگى میان مؤمنان می خواند و می فرماید: این مسجد کمینگاهى است براى کسى که قبلا با خدا و پیامبر او به جنگ برخاسته بود و سخت ‏سوگند یاد مى‏کنند که جز نیکى قصدى نداشتیم [ولى] خدا گواهى مى‏دهد که آنان قطعا دروغگو هستند.
http://www.eshgherahbar.blogfa.com
بهاره شیرازی بازدید : 3 چهارشنبه 27 آذر 1392 نظرات (0)


امروز اگر بخواهیم در جنگ نرم خود و نسلمان را بیمه کنیم، باید اطلاعات دینی خود را از خرافات پیراسته و اندیشه دینی خود را عمیق کنیم تا ایمان قلبی نباشد انسان از جنگ نرم مصون نیست، چون جنگ نرم اغواگر و وسوسه گر است و تزیین در آن است و مطابق میل منفی نفس انسانی است، چون انسان دارای غرایز گوناگون است که از این طریق وارد می شود.

نکته سوم اینکه ما باید ریشه دنیاطلبی را از درون برکنیم چون اگر این مسئله در کام انسان شیرین بیفتد دیگر این انسان نه تنها در جنگ نرم شکست می خورد، بلکه خود متولی جنگ نرم می شود چنانکه آیه ۱۱۳ سوره انعام خود بهترین نمونه ای است که در این باب می توان بدان اشاره کرد.

خداوند در این آیه می فرماید: «وَلِتَصْغَى إِلَیْهِ أَفْئِدَةُ الَّذِینَ لاَ یُؤْمِنُونَ بِالآخِرَةِ» وقتی انسان سر خود را می گرداند که چیزی را گوش دهد می گویند "اصغاء" که بالاتر از "استماع" و گوش دادن است. به این وسوسه های جنگ نرم چه کسانی گوش می دهند؟ دل کسانی به این سمت منحرف می شود که ایمان به آخرت ندارند. شاید برخی از حیث اندیشه ای به آخرت معترف باشند اما باور عملی به آخرت ندارند و این آدم دیگر بیمه نیست و اگر از لحاظ اطلاعات دینی و قرآنی هم بالا باشد اما چون مشکلی از این دست داشته باشد حتما او در این جنگ نرم شکست می خورد.
منبع:www.eshgherahbar.blogfa.com
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 24
  • کل نظرات : 2
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 25
  • آی پی دیروز : 0
  • بازدید امروز : 28
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 28
  • بازدید ماه : 28
  • بازدید سال : 33
  • بازدید کلی : 400